21 квітня 2016

Бесіда "Обережно - Грип та ГРВІ!"

Обережно – Грип та ГРВІ!
Грип – це гостре інфекційне захворювання дихальних шляхів, яке викликається вірусом. У побуті грипом називають будь-яку застуду, що не є вірно, тому що, окрім власне вірусу грипу, схожі симптоми можуть бути викликані багатьма іншими вірусами.  Тому вірусні захворювання дихальної системи були об’єднані в групу ГРВІ – гострих респіраторних вірусних інфекцій.
Після того, як збудник потрапив в організм, необхідний час, щоб він подолав захисні бар’єри організму і почав розмножуватись, виявляючи свій вплив на організм. Цей час називається інкубаційним періодом. Він може тривати від кількох годин до 3-х діб. Симптоми грипу можуть бути дуже різноманітні, залежно від штаму грипу та імунітету людини, але виділяють  такі основні симптоми недуги:
·        Першіння та біль у горлі;
·        Сухий та вологий кашель;
·        Закладеність носа, чхання;
·        Зміна голосу;
·        Почервоніння очей, сльозотеча;
·        Підвищення температури тіла;
·        Лихоманка;
·        Біль у суглобах і м’язах.
Якщо Ви виявили у себе подібні симптоми - не зволікайте! Багато людей вважають грип і застуду несерйозними захворюваннями і глибоко помиляються. Потрібно обов’язково звертатись до лікаря.

Профілактичні заходи спрямовані на запобігання поширення інфекції і проникнення її в організм здорової людини. Для запобігання   розповсюдження інфекції  слід захистити хворого від контактів з оточуючими, одягати респіраторну маску, регулярно зволожувати і провітрювати кімнату. Індивідуально слід уникати рукостискань, скоротити перебування у громадському транспорті або в місцях скупчення великої кількості людей, якомога частіше мити руки, уникати торкання руками рота, очей, носа. Використовуючи всі перераховані вище методи, можна значно знизити ризик захворювання на ГРВІ.

Немає коментарів:

Дописати коментар